Tillfälliga bryggan, status

Den tillfälliga bryggan på Mjölkö har nu legat på plats i snart fjorton dagar. Bryggan har provbelastats två gånger och däremellan har förtöjningar och ankare kompletterats. Med de stora krafter som ansätts när bryggan provbelastas rör sig bryggan. Vid senaste provet rörde sig bryggan mindre men ändå tillräckligt för att det kan utgöra en personfara. Då den provisoriska bryggan kommer att utnyttjas en längre tid kan jag inte godkänna en lösning som innebär risk för personskador. Förtöjningarna av bryggan kommer nu att kompletteras ytterligare varefter ett nytt prov kommer att utföras troligtvis på måndag. Om och när bryggan godkänts och trafiken till Mjölkö kan komma igång kommer detta snarast att meddelas såväl på Waxholmsbolagets hemsida som på denna hemsida. Att under rådande omständigheter ställa en prognos i ärendet är, baserat på vunna erfarenheter, dock inte möjligt.
Gösta Lindh

9 tankar kring ”Tillfälliga bryggan, status

 1. Pär Waldelius

  Nu ska vi se framåt! :-):-)
  Jag är fullständigt övertygad om att vi har en väl fungerande tillfällig w-brygga vid Storudden innan midsommar. Då kommer den bli den magnetiska dragningspunkt som den plats var där den rivna w-bryggan låg. Det innebär att post och tidningshantering bör organiseras eftersom det annars kommer att bli kaos i den gråa brevlådan. Speciellt nu när vi går in i den intensiva högsommarperioden. Det skräp som uppstår när post och tidningar fördelas (samlingskuver, förpackninsband mm) behöver omhändertas. Behovet av att bekvämt lämna sop or på väg till båten. Samt behovet av en anslagstavla för tidtabeller och info från dtyrelsen.
  Mitt förslag är att vi gemensamt lämnar kreativa förslag diekt via mail till styrelsen@mjolkon.se.
  Pär W

  Svara
 2. Birgitta Igelström

  Nu undrar jag bara om det har gjorts någon ny provbelastning av bryggan idag måndag, så som det var sagt?
  Och i så fall, vad blev resultatet?

  Svara
 3. Lasse Westfelt

  I vanlig ordning är informationen bristfällig!
  Varför gjordes inget prov på måndagen 11/6 som var sagt?
  När görs provet?????
  Varför denna långbänk ?

  Svara
 4. Helena Rosfors

  Ja jag instämmer, total frustration.
  Vi saknar fn egen bil och båt och är helt beroende av Wbolaget. Har inte haft möjlighet att ta oss ut sen den sista turen i början av maj. Huset och tomten måste ses till. Låt oss få ett besked i denna vecka!!!

  Svara
  1. Gösta Lindh

   Bryggan har varit klar för prov sedan torsdag. W- bolaget har inte resurser att utföra något prov förrän i morgon onsdag.

   Svara
 5. Lasse Westfelt

  Nu när Vaxholmstrfiken åter är igång är vi flera som undrar om styrelsen har funderat över hur post och tidningar ska tas om hand i sommar – och var ?
  Vid ”nya” bryggan eller vid vänthuset med postfack?
  Information behövs – snarast!

  Svara
  1. Gösta Lindh

   I likhet med alla andra av Waxholmsbolaget trafikerade bryggor finns postlåda på bryggan. Post levereras till denna och får hämtas där.

   Svara
   1. Lasse Westfelt

    Det vill alltså säga att postfacken i vänthuset inte längre är i bruk – efter många, många år!
    Ledsamt!

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.