Midsommarstången!

Jag lade för någon vecka sedan ut en efterlysning på någon som ville ta ansvaret för att midsommarstången kläs och kommer på plats på midsommarafton. Jag har ännu inte fått någon respons på efterlysningen. Det är inte långt kvar till midsommar. Mjölkö behöver någon frivillig som hjälper till med midsommarstången! Det är möjligt att hemsidan inte läses av så många så ni som ser detta sprid budskapet bland fastighetsägarna på ön. Ev intresserade kan höra av sig till mig.
Gösta Lindh

7 tankar kring ”Midsommarstången!

 1. Henrik Birath

  Information om vad som händer med bryggan är nog mer relevant för dom flesta nu än vem som ska sköta midsommarstången. Kommer inte folk ut så blir det andra en ickefråga.

  Svara
 2. Johanna

  Hejsan! Det kanske skulle hjälpa med ett förtydligande vad det innebär; att ta ansvaret för att stången kläs och kommer på plats är kanske lite stort med så kort varsel, iaf vi har midsommar planerad, ofta med gäster långt innan maj. logistiken är inte så enkel från början och om de dessutom behöver hämtas på annan ö tillkommer ytterligare planering bara för att få gästerna på plats.
  Så lite tydligare förklaring i efterlysningen kanske gör det lättare att ens våga anmäla ev intresse.

  Svara
  1. Pär Waldelius

   Tidigare har det räckt med att gå ut med programmet med bla punkten:
   Kl. Xx träffas vi och klär stången.

   Svara
 3. Gösta Lindh

  Några kommentarer
  Att ansvara för midsommarstången innebär att leda och fördela arbetet vid klänning och resning av stången. Allt material finns på plats. Björklöv och blommor måste hämtas på ön men det finns lösning på det med.

  Henrik
  Som du säkert vet så för vi en dialog både i ord och handling med W-bolaget och Sjöblick kring den provisoriska bryggan. Du vet också är alla angelägna om att trafiken skall komma igång. Vi har investerat mycket och seriöst för att möta de krav som kan ställas vad gäller personsäkerhet, mm. Det som nu inte är löst är bl a ett personsäkerhetskrav. Jag är av många skäl inte beredd att dagtinga med personsäkerheten i detta sammanhang. När och om bryggan kan tas i drift är beroende av många faktorer och inblandade så det omöjligt att förutse det. Men i god tid före midsommar och sommartidtabellerna skall det nog föreligga besked.
  Gösta

  Svara
  1. Henrik Birath

   Gösta

   Det var inte personsäkerheten som jag ifrågasatte. Waxholmsbolaget och dess entreprenörer har trafikerat skärgården sedan 1869 utan en enda dödsolycka. Det är därför bryggor nogsamt besiktigas av dess personal innan de upplåts för trafik.

   Svara
 4. Pär Waldelius

  Jag är av den uppfattningen att vi ska skilja på projekt midsommarfirande (ikl stång) och projekt ny w-brygga (fartygsbrygga). Jag ser inget samband mellan dessa.
  Således här under Midsommarstången undrar jag varför den drivs av vår ordförande. Han har fullt upp med projrkt ny w-brygga varför ansvaret för midsommarfirandet borde ligga på annan styrelsemedlem. En arbetsfördelning inom styrelsen.
  När det sedan gäller projekt ny w-brygga så hänvisar jag till svar/kommentarer under Tillffällig brygga.
  Pär W

  Svara
 5. Birgitta Igelström

  Nu när den provisoriska bryggan fungerar så kan vi väl släppa den diskussionen och i stället skriva några slutfraser om hur det går med midsommarfirandet/majstången? Jag har mött några som undrat hur det går och de efterlyser de plakat som alltid tidigare satts upp någon vecka före midsommar.

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.