Lågt grundvatten på Mjölkön

Vissa av samfällighetens brunnar visar tendenser till att sina. Grundvattennivån på Mjölkön är således låg.  Var försiktig med att använda grundvattenbrunnar.

3 tankar kring ”Lågt grundvatten på Mjölkön

 1. Johanna

  Angående brunnarna, skulle det kunna vara en mening med att åtgärda de otjänliga, så förbrukningen sprids ut över ön, kan tänka mig att det är flera små magasin, men det har säkert någon annan bättre koll på? Det skulle även gynna oss som fått väldigt långt till okej vatten och de som använder badplatsen vid käringstupan.

  Svara
 2. Birgitta Igelström

  Förlåt mig men jag hänger inte riktigt med i Johannas inlägg. Jag förstår helt enkelt inte helt och fullt vad hon menar. Kan Johanna vara snäll att förklara sig? Jag är givetvis intresserad av att våra allmänna pumpar ska kunna användas igen så som de gjort i decennier förut då dessa pumpar var det enda hushållsvatten vi hade tillgång till.

  Svara
  1. Johanna

   Jag menar att jag tror och undrar om det blir så att befintliga tjänliga brunnar tar slut eftersom mer vatten tas från dem. Om ca hälften av öns brunnar är otjänliga blir det ju dubblerad användning på de återstående med tjänligt vatten. Bättre vore om alla brunnar kunde användas.
   Om vårt vatten kommer från flera olika magasin alltså, men det vet jag inte. Jag kan inget om grundvattenmagasin, så har svårt att förstå hur små ”små grundvattenmagasin” är.
   //Johanna

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.