Berätta minnen från vår ö!

På vår grannö Fåglarö har öborna sammanställt en bok som de kallar ”Fåglarö – skärgårdsö i Saxarfjärden”. Den innehåller historik ända från den tid då vår del av skärgården skapades.  Men även senare historia i form av små berättelser och minnen.

På vår betydligt större granne Ljusterö har ett antal pensionärer samlat sig kring en skrivarcirkel där man har skrivit ned sina minnen från ön och nu samlat det i en bok med namnet ”Berättare på ön” som innehåller 51 berättelser och 13 dikter.

Med en tanke att även vi Mjölköbor skulle kunna delge våra minnen, berättelser, anekdoter och bilder från Mjölkö, presenterar jag här mitt bidrag, ”Mitt 50-tal på Mjölkö” (finns under rubriken Krönikor, bilder under Bilder) . Varför skulle inte vår utmärkta hemsida kunna bli en uppsamlingsplats att skicka in dessa alster till?  Senare skulle vi kanske kunna sammanställa det i någon form av skrift.

En del av er har andra minnen av händelser och miljöer från samma tid. Vi minns olika och det är därför så intressant om fler delger sina minnen och intryck av vår vackra ö. Det har ju självklart hänt massor både före och efter 50-talet att berätta om.

Hälsningar
Pär Waldelius
Amyhäll, Norra stigen 7

2 tankar kring ”Berätta minnen från vår ö!

  1. Pär Waldelius

    Tack Björn!
    Det kommer även inom sinom tid om 60-talet, mina tonår på Mjölkö. Det var ju en livad tid!

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.