Arbetsdag 12 september

Vi avser att genomföra en städdag den 12 september. Städdagen kommer att anpassas till Covid-19 läget.
Endast tre arbetsuppgifter kommer att genomföras; intagning av soffor, klippning av ris och buskar efter vägarna samt eldning av ris och bråte tillhörande samfälligheten. Fastighetsägare som har häckar, buskar o dy som sträcker sig utanför tomtgräns In över vägområdet kommer att i görligaste mån informeras innan arbetsdagen.
 Ris som dragits till eldningsplatsen av enskilda får eldas av dessa helst innan arbetsdagen, detta för att minska behovet av manskap vid brasan.
För att undvika folksamlingar påbörjas arbetsdagen mellan 9:30-10:00. Ingen förtäring kommer att serveras. Om tveksamhet inför smittspridning råder rekommenderas munskydd.
Styrelsen

3 tankar kring ”Arbetsdag 12 september

 1. Pär Waldelius

  På vems lott faller röjning av Norra stigens skogssida, Norra stigens och Mjölkövägens och Söderviksstigens båda sidor som passerar över fält? Det är inte bara sly utan även högt gräs som inkräktar på vägarna. Och så har vi en bit av Söderviksstigen som löper genom skogen?

  Svara
  1. Gösta Lindh

   Enligt gamla regler åligger det fastighetsägarna att röja och vidmakthålla diken. Den senaste förrättningen ger Samfälligheten rätt vidlyftiga rättigheter att röja längs vägarna. Dessa rättigheter skall dock inte överutnyttjas. I princip är det Samfällighetens intresse att vägytan och diken är röjda upp till ca 2,5 m höjd. Där fastighetsägarna underlåtit att röja går samfälligheten in och röjer. Om någon som färdas längs vägarna skadas på grund av eftersatt vägunderhåll, röjning av buskat t ex, är det Samfälligheten som väghållare som är primärt ansvarig och ev skadeståndsskyldig. Därav bl a den rätt vidlyftiga rättigheten att röja.

   Svara
 2. Pär Waldelius

  Ok, det åligger samfälligheten att röja de områden jag nämner och vill även tillägga den nyligen iordning gjorda vägsträckan Badbergsstigen – spången i Söderviken som är på väg att växa igen.

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.