Bryggbygget

Bryggbygget fortskrider, Bygget av bryggan håller tidsplanen relativt väl. Den totala tidsplanen försinkas dock av landfästet som nu omkonstrueras för tredje gången. Skälet är att ritningarna inte motsvarade verkligheten. Det beräknade djupet till berg var 1,5-1 m. I verkligheten var djupet till berg ca 3 m. Det visade sig när den gamla betongplattan tagits bort och fyllningen schaktats bort. För alla andra positioner där avståndet till berg beräknats var de antagna avstånden till berg i stort riktiga. 
Förutom omkonstruktioner av landfästet blir utförandet komplicerat av att botten på landfästet kommer att ligga tre meter under vattenytan. En vattentät konstruktion måste byggas för att förankring- och gjutning skall kunna göras. 
De uppstådda komplikationerna och den osäkerhet som vintervädret utgör gör att en realistisk tidplan för färdig brygga innebär att bryggan kan tas i bruk i samband med att vårtidtabellen börjar gälla i mitten av april. 

Gösta


3 reaktion på “Bryggbygget

 1. Thomas Lilja

  Någon tycks ha ”hittat på” att djupet till berg under landfästet bara var 1,5 m?
  Denna felaktiga ”bedömning”, kommer att bli mycket kostsam för oss.
  Det verkar inte finnas någon ände på alla missöden i projektering, tidplan och uppförande av denna enkla betongbrygga. Halva uppförandetiden återstår. Ser med bävan fram emot den slutliga överraskningen, när slutfakturor kommit för nya bryggan och avvecklingen av den tillfälliga bryggan.
  Känner mig blåst
  Thomas Lilja

  Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.